Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Kate Bush - Kashka from Baghdad



Kashka from Baghdad
Lives in sin, they say,
With another man,
But no one knows who.


Old friends never call there.
Some wonder if life's
Inside at all--
If there's life inside at all.

But we know the lady who rents the room.
She catches them calling a la lune.

At night
They're seen
Laughing,
Loving.
They know
The way
To be
Happy.

They never go for walks.
Maybe it's because
The moon's not bright enough.
There's light in love, you see.


I watch their shadows,
Tall and slim,
In the window opposite.
I long to be with them.

'Cause when all the alley-cats come out,
You can hear music from Kashka's house.

At night
They're seen
Laughing,
Loving.
They know
The way
To be
Happy.


"Watching every night.
Don't you know they're seen?
Won't you let me laugh?
Let me in your love.


"Watching every night.
Don't you know they're seen?
Won't you let me laugh?
Let me in your love.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Γάλα UHT

Ομογενοποιημένος συλλογικός φόβος. 
Αυτό το γάλα θα πίνουμε 
από εδώ και στο εξής 
γιατί είναι υψηλής παστερίωσης 
και αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η γη, το χώμα αυτής της χώρας έχει τον τρόπο να αναγεννηθεί. Με, ή χωρίς εμένα κι εσένα...

Βλέπω ανθρώπους γύρω μου που κατηγορούν. Που "ποστάρουν" αδιακρίτως ευθύνες και οργή. Φταίνε όλα, όλοι, τα πάντα αλλά όχι εγώ κι εσύ! Ζητούσαν από τις 12 να φύγουν! Ο διευθυντής σαν άλλος φασίστας το αρνήθηκε αλλά κανένας δεν θα ζητήσει τον λόγο από εκείνον που εκτελούσε χρέη εξουσιοδοτούντα σαρακηνού.
Βλέπω ανθρώπους να αναρτούν δημοσιεύσεις από το BBC - αν είναι ποτέ δυνατόν! - και άλλους να έχουν την προσδοκία να τους ενημερώσει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας και ο (ποιος;) Καψής! Βλέπω στην ομάδα "Φελέκι", κάποιους "Έλληνες" του εξωτερικού να ομιλούν αφ 'υψηλού σαν να συνεννοούνται με πολίτες τελευταίας κατηγορίας. Ή απλά να βάζουν "likes" σε διάφορα εκσυγχρονιστικά! Άνθρωποι της ήσσονος προσπάθειας όχι όπως οι παλιοί που με ένα κατοστάρικο στη τσέπη έστησαν μια καινούργια ζωή. Βλέπω νέους με ελλιπή σκέψη να γίνονται μέλη σε ομάδες όπως "Να φύγουμε από αυτή τη Κωλοχώρα! "Και το χειρότερο, βλέπω παθόντες από τα νέα μέτρα να μην έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι βάλλονται από παντού, αλλά έχουν το μνημονικό - ή μήπως σαν εύκολοι στόχοι προπαγάνδας - να κατηγορούν την (ποια;) Αριστερά για τα δεινά που τρεις συν μισή οικογένειες έχουν φέρει σε αυτή τη χώρα. 
Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης πρώην νυν και επίγονοι κυβερνούν ασταμάτητα για 60 χρόνια! Τρία ονόματα πραγματική πληγή και γάγγραινα για το τόπο εναλλάσσονται στο θρόνο όπως οι δικτάτορες της Αφρικής. Και ένας μισός - σε όλα του - ο Σημίτης που ξεγέλασε όλους τους δειλούς, ανεπάγγελτους ανθρώπους βιδώνοντας τους σε καρέκλες, δίνοντας τίτλους, Ολυμπιάδες και μισθούς.
Η χώρα πρέπει να καεί, να κατεδαφιστεί. Όλη η Επικράτεια είναι υδροκέφαλη, όπως η Αττική. Ακόμα και ο τελευταίος φοιτητής Αρχιτεκτονικής θα μου έλεγε ότι για να σωθεί η πόλη πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Εάν λοιπόν υπάρχουν αρχιτέκτονες για την Ελλάδα πρέπει να βοηθήσουν στο κάψιμο της. Αδιαφορώ και για την δική μου κατάληξη καθότι θεωρώ εαυτόν κατάλοιπο μιας εποχής και μιας γενιάς εξωφρενικά ανίκανης, ανύπαρκτης, κενής και υποκριτικής. Και την ουρά μου δεν την βγάζω απ'έξω! Ήμουν μαζί με 120.000 άλλους ανθρώπους σήμερα στο κέντρο αλλά ήμουν μια άχρηστη μονάδα!
Να μην γίνει λοιπόν ο Θάνατος των ανθρώπων σήμερα αιτία ή αφορμή για να κοπάσουν όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που ξεκίνησαν σήμερα. Αν είχα μια ευχή, θα ζητούσα να ισοπεδωθούν όλα. Να μείνουν αυτοί που μπορούν να τα φτιάξουν όλα από την αρχή. Η γη, το χώμα αυτής της χώρας έχει τον τρόπο να αναγεννηθεί. Με, ή χωρίς εμένα κι εσένα, γελοίο υποκείμενο!