Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σοσιαλισμός με Βαρβαρότητα...


Γι' αυτούς που ακόμα αναρωτιούνται, γι' αυτούς που ακόμα ανήκουν στη στρατόσφαιρα των "διανοούμενων του συστήματος", ιδού η εικόνα που αντίκρισα σήμερα, 30 Ιουνίου στον ΟΑΕΔ. Θέλοντας να επικυρώσω κάποια χαρτιά, η ουρά των ανέργων, άρχιζε από το ισόγειο και έφτανε μέχρι τον τέταρτο όροφο. Ήταν και ημέρα πληρωμής... Το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραρτήματα στην Ελλάδα και έχω την ατυχία να το επισκέπτομαι τακτικά τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους. Όλοι εκείνοι που αρνούνται πεισματικά να σκύψουν το μικρό κεφαλάκι τους και να αντιληφθούν σε ποια τιμωρία έχει καταδικαστεί αυτή η χώρα, δεν έχουν ιδέα ότι ακόμα και σε περιόδους υψηλής ανεργίας - όπως και τώρα άλλωστε - ο πίνακας αυτός ήταν γεμάτος με προσφορές εργασίας

Πάντα οι "συστημικοί διανοούμενοι"*  έγραφαν ή φλυαρολογούσαν προς στο ακροατήριό τους ότι ο Έλληνας έχει μέσα του τρομερή τεμπελιά και αρνείται να βρει δουλειά εάν δεν είναι αξιοσέβαστη για τους γύρω του. Θα παραβλέψω το γεγονός ότι πάντοτε δεκάδες άνθρωποι αξιοπρεπείς, με πτυχία, με ξένες γλώσσες, άνθρωποι σαν εμένα και σένα, κρατούσαν σημειώσεις, έβαζαν κάρτα στο κινητό τους και από την είσοδο έπαιρναν τρεμάμενοι τηλέφωνο για μια δουλειά.
Σε αυτή τη φωτογραφία, φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ποιοι εργοδότες αναζητούν υπαλλήλους. Και ελπίζω κάποιοι, να καταλαβαίνουν τώρα πια τι σημαίνει ο όρος: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

*η έκφραση είναι δανεική από την Λιάνα Κανέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου